Wat is a Moving Magnet Cartridge?

Wat is a Moving Magnet Cartridge?

Alle transducers van dit type zijn afhankelijk van de wet van Faraday van elektromagnetische inductie, wat inhoudt dat een geleider die in een wisselend magnetisch veld is geplaatst een elektromotorische kracht, of e.m.f., zal hebben die erin wordt geïnduceerd evenredig met de snelheid van verandering van het veld. Als een permanente magneet is opgehangen aan of nabij de polen van een spoel met een ijzeren kern, zal de spoel de vereiste variabele magnetische flux ervaren als de magneet wordt bewogen.

Een cantilever brengt de mechanische trillingen die door de naald uit de plaatgroef worden opgevangen, rechtstreeks over naar de permanente magneet. Het veranderende magnetische veld dat het produceert, induceert een magnetische “stroom” door de poolschoenen die op zijn beurt een EMF genereert in de vaste spoelen die recht evenredig is met de mechanische trillingen. Op deze manier wordt de geluidsgolf die als golvingen in de platengroeven wordt opgevangen, omgezet in een klein elektrisch signaal dat vervolgens kan worden versterkt en door de luidsprekers weer in geluid kan worden omgezet.

De spoel moet worden aangesloten op een speciale phono-versterkeringang via de draaitafelkabels, zodat de lage spanning die door de cartridge wordt gegenereerd (meestal 5 mV) wordt opgevoerd tot enkele volt om de luidsprekers aan te drijven. Alle MM-cartridges hebben een relatief hoge output en hebben een belastingsimpedantie van 47 kΩ nodig om de stroom te laten stromen, waardoor ze compatibel zijn met de standaard phono-ingang die standaard op veel geïntegreerde versterkers wordt aangetroffen. Als uw versterker geen MM phono-ingang heeft, kunnen deze tegen een redelijke prijs apart worden aangeschaft.

 

Share this post