AKM chip Fabriek grote brand

AKM chip Fabriek grote brand

Voorraadverstoringen verwacht omdat AKM-fabriek in Japan grote brand heeft gehad.

We hebben helaas slecht nieuws over de high-end Japanse chipmaker Asahi Kasei Microsystems, of zoals we ze allemaal kennen, “AKM.”

Op 20 oktober begon een brand in de productiefaciliteit van AKM in Japan, die uit de hand liep en uiteindelijk 82 uur brandde voordat het op 23 oktober werd gedoofd. De brand was verwoestend en de hele halfgeleiderfabriek is nu gesloten en alle AKM-productie is tot stilstand gekomen.

Dat dit slecht nieuws is voor de audiofiele gemeenschap, zou op zijn zachtst gezegd zijn. AKM is een van de meest populaire chips die in veel high-end DAC’s en versterkers wordt gebruikt, waarvan er veel audiodealers verkopen.

Dit nieuws is normaal als het gaat om rampzalige gebeurtenissen in 2020, maar we zijn blij te horen dat er geen dodelijke slachtoffers zijn gemeld van de medewerkers die op het moment van het uitbreken van de brand binnen de AKM-faciliteit werkten.

AKM stelt dat het hen zes maanden zal duren voordat de productie van hun chips weer online is, waarbij de herstartdatum voor de productie eind april 2021 wordt gesteld (ervan uitgaande dat deze schatting klopt en niet verder wordt vertraagd).

Als gevolg van dit productietekort stijgen de prijzen voor de bestaande wereldwijde voorraad AKM-chips enorm.

We verwachten tekorten aan producten die AKM-chips bevatten, omdat de productiekosten van de leveranciers te hoog kunnen zijn om grote hoeveelheden product te maken.

Share this post